Blackjack: welke paar(en) moet je nooit splitsen?

Inleiding: Het belang van weten wanneer je paren moet splitsen bij Blackjack

Blackjack is een populaire casinospel waarbij spelers proberen om 21 te bereiken, of dichter bij 21 te komen dan de dealer, zonder ‘bust’ te gaan. Een belangrijk onderdeel van blackjack is weten wanneer je bepaalde paren kaarten moet splitsen. Wanneer je de juiste beslissingen maakt over het splitsen van paren, kan dit je winstkansen aanzienlijk vergroten. In dit artikel bekijken we welke paren kaarten je altijd moet splitsen, welke paren je nooit moet splitsen en de grijze gebieden er tussenin bij het nemen van split beslissingen in het blackjack.

Altijd splitsen: Azen zijn het beste paar om te splitsen bij Blackjack

Azen zijn verreweg de beste kaarten om te splitsen in blackjack. Wanneer je een paar azen krijgt, moet je deze vrijwel altijd splitsen. Door een paar azen te splitsen krijg je 2 sterke start handen, elk met een waarde van 11 punten. Dit geeft je een uitstekende kans om blackjack te krijgen met een van je gesplitste azen. Zelfs als je geen blackjack krijgt, begin je elke gesplitste hand met een sterke waarde van 11 punten, wat je goede kansen geeft om dicht bij 21 te komen. Het splitsen van azen is dus een no-brainer.

Nooit splitsen: tienen zijn het slechtste paar om te splitsen bij Blackjack

Aan de andere kant van het spectrum heb je tienen. Tienen zijn de slechtste kaarten om te splitsen in blackjack. Wanneer je een paar tienen krijgt, moet je deze vrijwel nooit splitsen. Een paar tienen geeft je een sterke start hand van 20 punten. Als je deze splitst, verzwak je je positie aanzienlijk. Je gooit een sterke hand van 20 punten weg, voor 2 zwakkere handen die waarschijnlijk tussen de 12 en 16 punten zullen zitten. De enige uitzondering is wanneer je een paar tienen hebt en de dealer een 2-9 toont. Maar zelfs dan is het splitsen van tienen meestal geen goede zet. Houd je paar tienen bij elkaar voor een sterke hand.

Altijd splitsen: achten zijn het tweede beste paar om te splitsen bij Blackjack

Na azen zijn achten de beste kaarten om te splitsen in blackjack. Wanneer je een paar achten krijgt, moet je deze vrijwel altijd splitsen. Door een paar achten te splitsen creëer je 2 sterke start handen van 16 punten. Dit geeft je uitstekende kansen om dicht bij 21 te komen zonder bust te gaan. De enige uitzondering is wanneer de dealer een 8 of Ace laat zien. Maar in de meeste gevallen is het splitsen van achten een uitstekende zet die je winstkansen vergroot.

Nooit splitsen: vijven zijn het op twee na slechtste paar om te splitsen bij Blackjack

Net als met tienen, wil je een paar vijven meestal bij elkaar houden in plaats van te splitsen. Een paar vijven geeft je een redelijk sterke start hand van 10 punten. Als je dit splitst krijg je 2 zwakke handen van 5 punten. De enige uitzonderingen zijn als de dealer een 2-9 laat zien, of als je verdubbelen na het splitsen toegestaan is. Maar in de meeste gevallen ga je je kansen verkleinen door een paar vijven te splitsen. Blijf bij 10 punten en speel je hand uit.

Splitsen van tweeën, drieën en zevenen: Wanneer split je deze lage waarde paren

Tweeën, drieën en zevenen zijn trickier om te splitsen. Het hangt af van wat de dealer laat zien:

  • Tweeën: Split altijd tegen een 2-7. Tegen een 8-Ace, split alleen als verdubbelen na splitsen is toegestaan.
  • Drieën: Split tegen een 2-7. Tegen een 8-Ace, split alleen met verdubbelen na splitsen.
  • Zevenen: Split tegen een 2-7 of 9. Tegen een 8, 10 of Ace, split alleen met verdubbelen na splitsen.

De algemene regel is dat je deze lage paren splitst tegen lage dealer kaarten, maar bij elkaar houdt tegen hoge dealer kaarten. Maar verdubbelen na splitsen kan het soms waard maken om te splitsen tegen een hoge dealer kaart.

Splitsen van negens: Wanneer split je dit hoge waarde paar

Negenen zijn lastig om te splitsen. Je hebt al een sterke hand van 18 punten. Maar tegen een dealer 7, 10 of Ace kan het splitsen van 9en lonen, vooral als verdubbelen is toegestaan. Dit geeft je extra kansen om 18+ te halen. Tegen lagere dealer kaarten is splitsen van negens meestal geen goede zet. Beoordeel de dealer kaart zorgvuldig bij het beslissen of je negens moet splitsen.

De rol van de dealer upcard bij beslissingen over het splitsen van paren

Zoals je kunt zien speelt de dealer upcard een belangrijke rol bij beslissingen over het splitsen van paren. Tegen lage dealer kaarten wil je meestal splitsen om je kansen te vergroten. Tegen hoge dealer kaarten wil je sterke paren bij elkaar houden. Verdubbelen na splitsen kan het soms waard maken om zelfs tegen een hoge dealer kaart te splitsen. Onthoud dus altijd de dealer upcard bij het maken van je split beslissingen.

Tips voor het maken van de juiste beslissingen over het splitsen van paren bij Blackjack

  • Split azen en achten altijd. Houd tienen altijd bij elkaar.
  • Tegen lage dealer kaarten, split meer. Tegen hoge kaarten, split minder.
  • Overweeg verdubbelen na splitsen bij het splitsen tegen hoge dealer kaarten.
  • Laat je niet intimideren door de dealer kaart bij sterke paren als 9en. Split kan nog steeds de juiste zet zijn.
  • Neem je tijd en denk na over de beste zet. Split beslissingen zijn cruciaal voor je winstkansen.
  • Als je twijfelt, vraag de dealer om advies! Ervaren blackjack dealers kennen de basis strategie.

Conclusie: Beheers het splitsen van paren voor betere blackjack resultaten

Het splitsen van de juiste paren op het juiste moment kan je winstkansen bij blackjack aanzienlijk vergroten. Ken de basisregels voor sterke paren als azen, achten en tienen. Leer wanneer je zwakkere paren moet splitsen op basis van de dealer upcard. En onthoud altijd: split voor meer kansen tegen lage dealer kaarten, maar houd sterke paren bij elkaar tegen hoge dealer kaarten. Als je slim splitst, zul je op de lange termijn meer winstgevende blackjack handen krijgen!

Wat is je leeftijd?

We zijn verplicht te vragen naar je leeftijd. Antwoord alsjeblieft naar waarheid. Door uw keuze te maken bevestigt u dat u zich bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat u momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.